Selecteer een pagina

Een Makkelijke pompoensoep, ideaal als lunch, diner of voor verjaardagen. Deze soep is snel te maken met weinig ingrediënten. Proberen maar! Deze soep is ook goed in te vriezen, zo heb je altijd een gezonde lunch, diner of zelf tussendoortje bij de hand!

Ingrediënten:

  • 1 Pompoen
  • 2 (rode) uien
  • 2/3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • bouillonpoeder (of 1 blokje)
  • +-750 ml water

Bereidingswijze:

  • Schil de pompoen en verwijder de pitjes aan de binnenkant
  • Snij de pompoen in blokjes
  • Snij de uien in grove stukken
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper
  • Snijd de peper in grove stukken
  • Plet de knoflook, verwijder de schil en snijd de knoflook in stukken
  • Fruit de knoflook, ui en rode peper aan in de pan met wat (olijf)olie
  • Wanneer het lekker begint te ruiken en lichtjes begint te kleuren, voeg de pompoen toe
  • Giet het water in de pan en voeg ook de bouillon toe
  • Zet het vuur laag en laat dit geheel pruttelen totdat de pompoen zacht is
  • Pureer de soep en breng het op smaak met nog wat zout  en peper
  • Eetsmakelijk!