Dol ben ik op makkelijke tussendoortjes. Tussendoortjes die je zo in je tas kunt gooien en onderweg, op school of op werk kunt opeten. Ideaal. Veel van dit soort tussendoortjes uit de supermarkten bevatten ingrediënten waar ik geen fan van ben, daarom leek het mij een goed idee om ze zelf te maken. Bij deze deel ik mijn recept!
Ingrediënten voor ongeveer 10 repen:
– 130 gram havermout
– 60 gram noten en zaden naar keuze (Ik gebruikte 30 gr walnoten en 30 gr salademix van de lidl (pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten)
– 90 gram ontpitte dadels
– 10 gram kaneel
– 20 gram geraspte kokos
– 4 eetlepels kokosolie
Bereidingswijze:
– Laat de dadels weken in heet water.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Hak eventueel grote noten in kleine stukken.
– Doe de havermout, noten/zaden, kaneel en de kokos in een beslagkom.
– Smelt de kokosolie in een pannetje.
– Maal de dadels fijn (samen met een klein scheutje van het water, zodat het een papje wordt) in een hakmolen of met behulp van een staafmixer.
– Doe de olie en de dadels bij het havermengsel en roer/kneed dit goed door elkaar.
– Leg het mengsel op een met bakpapier-bekleedde bakplaat en druk het plat tot één grote “muesli reep”.
– Zet de muesli reep in de oven en bak het ongeveer 30 minuten, tot het goudbruin kleurt.
– Laat de muesli reep afkoelen en snijdt het daarna in de gewenste repen.
– Eet smakelijk!
Tips:
– Je kunt alle noten en zaden gebruiken die jij lekker vindt of in huis hebt.
– Kijk regelmatig in de oven tijdens het bakken, het kan zijn dat sommige ovens sneller gaan dan andere en aangebrande muesli repen zijn niet aan te raden ;).
– Voeg wat extra honing of dadels toe om het extra zoet te maken
Het je geen hakmolen, keukenmachine of staafmixer? snijd de dadels dan in kleine stukjes. Het kan zijn dat je mengsel dan wat minder plakkerig is, voeg dan wat extra water of olie toe.
0 reacties