Als ik mijn favoriete koekjes moest op noemen, staan de digestive koekjes met melkchocolade ergens hoog boven aan. Een van mijn favoriete koekjes, die moest ik toch zelf kunnen maken?! Dat heb ik bij deze gedaan met behulp van dit recept.
Ingrediënten voor ± 24 koekjes:
– 225 volkoren meel
– Half zakje bakpoeder
– Een snuf zout (halve theelepel)
– 90 gram poedersuiker
– 120 gram ongezouten (koude) boter
– 60 ml melk (plantaardige melk kan ook)
Bereidingswijze:
– Doe het meel, zout, de bakpoeder en suiker in een kom en schep alles even door elkaar.
– Snijd de koude boter in klontjes en doe het in de kom.
– Mix het deeg met deeghaken of kneed het met je handen.
– Wanneer het deeg kruimelig wordt, is het tijd om de melk toe te voegen.
– Voeg niet in een keer alle melk toe, maar in stapjes. Anders kan het misschien te plakkerig worden.
– Kneed/mix tot er een mooi deeg ontstaat.
Dan zijn er 2 manieren om de koekjes te vormen:
1. Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht en steek koekjes uit met een glas.
op die manier krijg je hele mooie nette ronde koekjes
2. Maak van de deegbal een worst-achtige vorm. Snijd hier plakjes van en maak ze eventueel nog wat ronder met je handen.
Dit is lekker makkelijk en scheelt een hoop schoonmaak, alleen iets minder nette koekjes. Zorg wel dat de koekjes overal even dik zijn.
– Leg alle koekjes op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden.
– Wanneer je de koekjes met je handen hebt gekneed, leg ze dan even in de vriezer/koelkast. Dan wordt de boter weer iets harder waardoor ze hun vorm goed behouden.
– Bak de koekjes 15 a 20 minuten in het midden van de oven
– Even laten afkoelen en Eet smakelijk!
Tips:
– Echte digestive koekjes horen natuurlijk met een laagje chocolade. Je kan nog wat chocolade smelten en de afgebakken koekjes hierin dippen
– Hou de oven in de gaten tijdens het bakken. De ene oven gaat harder dan de ander.
0 reacties