Selecteer een pagina

Aller makkelijkste Bananenbrood. Een super makkelijk recept, die iedereen kan maken zonder gekke machines of ingrediĆ«nten. Ideaal al zeg ik het zelf šŸ˜‰ Met dit recept kun je ook eindeloos variĆ«ren, voeg ingrediĆ«nten toe die jij extra lekker vindt, denk aan: chocola, noten, cacao, kokos enzovoort.

Ingrediƫnten

  • 2 rijpe bananen (hoe rijper hoe lekkerder!)
  • 120 gram meel (ik gebruikte volkoren tarwe meel, maar gebruik ook vaak havermeel)
  • 2 eieren
  • Eetlepel kaneel
  • Een zakje bakpoeder

Bereidingswijze

  • Doe de bananen in een beslagkom en prak deze met een vork.
  • Voeg de eieren bij de bananen en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg het meel, de kaneel en het bakpoeder erbij.
  • Roer dit geheel tot een mooi beslag. (Het moet een beetje op cakebeslag lijken)
  • Doe het beslag in een ingevette/bekleedde bakvorm.
  • Top eventueel af met nootjes of iets anders.
  • Bak de cake 35 min in een voorverwarmde oven op 180 graden
  • Laat de cake afkoelen

EETSMAKELIJKā¤

Variaties:
Met dit recept kun je eindeloos variƫren. Je kunt bijvoorbeeld noten door het beslag gooien of boven op de cake doen. Je kunt 1a2 eetlepels cacao door het beslag doen voor een chocolade smaak. Hou je van kokos, dit kun je ook door het beslag doen, of boven op de cake. Het jij nog variaties, laat het weten in de reacties!