In de sinterklaasperiode ben ik begonnen met experimenteren met makkelijke bonbons maken. Eigenlijk waren ze al vrij snel gelukt, omdat ze zo makkelijk zijn, maar ik heb ze nog nooit gedeeld. Omdat deze bonbons het hele jaar door gemaakt kunnen worden deel ik ze bij deze! Succes.
Ingrediënten voor heel veel bonbons:
– 200 gram koekjes naar keuze (zie tips voor suggesties)
– 150 gram roomkaas
– 200 gram chocola
Bereidingswijze:
– Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Heb je geen keukenmachine? Doe dan de koekjes in een plastic zak, in een theedoek en sla erop met een deegroller.
– Mix de roomkaas door de koekjes en maak er een bal van. Dit lijkt op een deegbal.
– Draai van van het mengsel allemaal kleine balletjes.|
– Als alle balletjes gedraaid zijn, leg ze dan even in de vriezer.
– smelt ondertussen de chocolade au bain Marie
– Haal de bolletjes uit de vriezer en de chocola van de warmtebron.
– Prik een bolletje aan een saté prikker of een vork en dip het in de chocolade.
– Leg het bolletje op een met bakpapier bekleedt bord/plank. Het liefst met het prikgaatje aan de onderkant.
– Ga zo door tot alle bolletjes/chocola op is.
– Laat de chocola uitharden in de koelkast.
– Geniet ervan en eet smakelijk!
Tips:
– Koek ideeën: Lange vingers, Bastogne, oreo’s, beschuitjes, speculaas, kerstkransjes enzovoort.
– Zorg voor een koek die goed kruimelt.
– De hoeveelheid roomkaas kan verschillen per koek soort, het kan helpen om de roomkaas beetje bij beetje toe te voegen. Dan zie je meteen wanneer je genoeg hebt.
– Als chocola kan je zowel melk, puur als witte chocolade gebruiken
– Heb je vulling over, dit kan je ook invriezen!
0 reacties