Selecteer een pagina

Gisteravond had ik ineens zin om iets te bakken, maar ik had niet heel veel tijd. Met ingrediënten die ik in huis had, maakte ik deze kaneelkoekjes. Niks beters dan kaneel in de herfst, toch!?
Dus heb je snel vers gebakken koekjes nodig of zin in iets simpels? Bij deze!

Ingrediënten voor ± 12 koekjes:
– 110 gram roomboter
– 75 gram suiker
– 140 gram bloem
– 1 zakje vanille suiker
– 10 gram kaneel
– Snufje zout

Bereidingswijze:
– Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een beslagkom.
– Kneed de ingrediënten tot een egaal deeg.
– Rol van het deeg een worsten vorm.
– Leg het deeg eventjes in de koelkast. (Als je geduld hebt… Het deeg krijgt in de koelkast de kans om wat harder te worden, dit zorgt ervoor dat de “worst” makkelijker te snijden is en de koekjes minder uitlopen in de oven.)
– Snijd het deeg in gelijke plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg ze op de bakplaat, met voldoende tussenruimte.
– Bak de koekjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
– Laat de koekjes afkoelen en geniet!

Tips:
– Hou je niet van kaneel, dit kun je ook weglaten.
– Vries het deeg, in plakjes gesneden, in. Wanneer je dan onverwacht bezoek krijgt of zin hebt in een koekje, kun je een aantal koekjes afbakken in de oven. Zo heb je altijd vers gebakken koekjes, top.(Houdt er dan wel rekening met een iets langere baktijd, omdat ze nog bevroren zijn.)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht!

9 + 5 =