Een makkelijk recept dat bij iedereen in de smaak valt! Wie houdt er niet van nacho’s met een goede guacamole. Mijn vriendinnen en ik in ieder geval wel. Vorige week maakte ik voor de vrijdagavond-vriendinnenborrel verse guacamole, voor jullie hier het recept. Geniet!
Ingrediënten:
– 2 rijpe avocado’s
– 1 limoen (of citroen)
– 1 kleine rode ui
– 1 rode peper
– 1 á 2 teentjes knoflook
– Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
– Snijd met een mes (voorzichtig) om de pit van de avocado’s heen en haal de helften van elkaar af.
– Verwijder de pitten en schep met een lepel de avocado uit de schil in een kommetje.
– Snij de ui in kleine snippers en snij de limoen doormidden.
– Snij het topje van de rode peper eraf en verwijder de pitjes door met het pepertje tussen je handen te rollen.
– Snij de rode peper in kleine stukjes en was hierna goed je handen!
– Prak de avocado, voeg hierbij de ui, snufje zout en peper en rode peper toe. Pas met de rode peper op dat je niet te veel toe voegt. Je kunt beter later nog wat extra toevoegen.
– Snij de knoflook heel fijn of pers het met een knoflookpers. Voeg dit ook toe aan het mengsel.
– Knijp de limoen uit boven het mengsel. (Pas op dat de pitjes er niet in vallen)
– Roer alles door elkaar tot het goed gemixt is.
– Voor het beste/lekkerste resultaat laat het even staan, dan trekken de smaken in elkaar. Zet het dan wel afgedekt in de koelkast.
Tips:
– Hou je niet van pittig? Laat dan de rode peper weg.
– In plaats van rode peper kun je ook chili vlokken gebruiken.
– Serveer bij de guacamole nachochips met gesmolten kaas, Genieten!
– Ook gewoon heerlijk op een cracker, boordje of toast.
– Hou je van een extra bite en frisse smaak, dan kun je nog cherry tomaatjes toevoegen. Snijd deze dan in vieren, verwijder de vochtige binnenkant en snijd de buitenkant in kleine stukjes.
0 reacties